Хапнете сладко, сладко от мене най-напред!

...Всички ме познавате,
Ябълката съм прекрасна.
По една Ябълка на ден
и бързо ще пораснеш.

Аз Крушата съм сладка.
По-сладка съм от мед.
Хапнете сладко, сладко
от мене най-напред....

                           Иван Мишев

На 20 декември 2021 година децата от група "Зайче" се запознаха с прилаганата в нашата детска градина схема „Училищен плод”. Така ние участваме в информационна кампания за популяризиране на схема „Училищен плод” и нейните цели с цел широко публично отразяване и привличане на по-голяма аудитория от целеви групи.

Децата оцветиха рисунки с плодове и зеленчуци.Те научиха колко потребно е консумация на плодове и зеленчуци за здравословен начин на живот.

panera-
panera-
panera-
panera-
panera-
panera-
panera-
panera-
panera-

Дядо Коледа пристига при нас!

Сняг на облаци се дига,
дядо Коледа пристига
в златна хубава шейна
чак от Стара планина.
"Дзън-дзън-дзън!" - звънци звънтят....

 Днес - 17 декември 2021 година децата от група "Зайче" посрещнаха добрия старец, а именно самият Дядо Коледа. С много песни ,танци и забавни игри премина днешния незабравим ден в група Зайче.

Екипът на група "Зайче" пожелава на всички свой родители и деца- "Коледа е тук, а с нея и надеждите за по-добър свят, повече усмивки, сбъднати мечти, мъдрост и смирение, които да направят живота ни прекрасен!

 

Ако сме се  обидили с нещо, да си простим. Нека тази Коледа бъде повод, да станем още по-верни приятели и всички наши коледни пожелания, да се сбъднат!

Весела Коледа!"

istina-
istina-
istina-
istina-
istina-
istina-
istina-
istina-
istina-
istina-
istina-
istina-
istina-
istina-
istina-
istina-
istina-
istina-
istina-
istina-
istina-
istina-
istina-
istina-

Дари детски книжки

Днес, 06.12.2021 г. в група "Зайче" Симона Ириджарова донесе книжки, за да подари на своите приятели и за обогатяване на библиотечния кът.
Всички деца благодариха от сърце на Симона, когато тя ги зарадва с книжките "Приятелят" от Антре Блайт и "Да празнуваме заедно" от Издателство "Фют".
Благодарим Ви, мило семейство, че допринесохте тази дарителска кампания за размяна на книжки (заложена в годишния план) да се осъществи!

Екипът на група "Зайче"

fut-
fut-
fut-
fut-
fut-
fut-

 

 

 

"Разпознавам - назовавам"

Три са моите страни,
остри са, внимавай ти!
На къщичката съм кълпак
позна ли кой съм аз?
(триъгълникът)

 

Аз съм като колелце.
Като мен играе се хорце.
Слънцето и портокал,
ябълка и нар,
като мен рисуваш ти.
Името ми отгатни!
(кръг)

 

Днес - 29 ноември 2021 година децата от група "Зайче" показаха свойте умения по математика, като активно участваха в състезателните игри по математика.
Нищо не може да ги затрудни нашите малки "зайчета".
Ето и някой забавни моменти от играта:"Разпознавам - назовавам".

tablo-
tablo-
tablo-
tablo-
tablo-
tablo-
tablo-
tablo-
tablo-
tablo-
tablo-
tablo-
tablo-
tablo-
tablo-
tablo-Движим се безопасно!

Днес - 24 ноември 2021 година децата от група "Зайче" преминаха безопасно по пътното платно и се стравиха отлично с отборните игри по БДП.
Концепцията за възпитанието и обучението по безопасност на движението по пътищата в детската градина и българското училище е записано, че обучението по БДП трябва да се разглежда като неделима част от цялостното образование и възпитание на личността, започвайки от ранна възраст на детето и съпътствайки го през цялото му развитие. То е сред приоритетите на Министерството на образованието и науката.

Създаването на оптимални условия за това обучение е свързано с изграждане на ситуирана пътна среда в детските градини (интерактивни площадки), осигуряване на учебни помагала и дидактични материали, квалификация на педагогическите специалисти и редица други дейности.
В условията на нашата детската градина обучение по БДП се извършва непрекъснато в различни форми на педагогическо взаимодействие. Глобалната цел на възпитателно-образователния процес по БДП изисква у децата до II (III. IV) група да се изградят елементарни представи и понятия за пътното движение и начални умения за безопасно придвижване като пешеходци.
В Учебната програма за възпитание и обучение по безопасност на движението по пътищата в детската градина тази глобална цел се конкретизира, както следва:
Развиване на сензориката на децата (възприемане и различаване на цветове и форми, движение, анализиране на информация от светлинни и звукови сигнали);
Да различават улично платно, тротоар;
Да знаят кой къде се движи;
Да знаят, че не трябва да се движат сами;
Да знаят къде е опасно да се движат и защо;
Да умеят да се ориентират в елементарна пътна ситуация;
Да спазват определени правила при движение;
Да знаят къде е опасно и безопасно да се играе;
Да умеят да се придвижват самостоятелно на къси разстояния;
Да правят елементарни констатации на наблюдавана пътна ситуация;
Да търсят и откриват пътни знаци и сигнали за пешеходците.

Ето вижте:

urok-
urok-
urok-
urok-
urok-
urok-
urok-
urok-
urok-
urok-
urok-
urok-
urok-
urok-
urok-
urok-
urok-
urok-
urok-
urok-
urok-
urok-
urok-
urok-