По пешеходната пътека премини!

Всички казват: „Вече си голям!“.
Знам, много трябва да внимавам,
ако за детската градина тръгна сам!
Опасно е платното да пресичаш.
Запомних - в ляво първо погледни,
а после в дясно, без да тичаш
по пешеходната пътека премини!

Но не по всяка имаш право!
Пътека „зебра“ избери!
Предимство тя осигурява
пред всички преминаващи коли.

Даниела Виткова

В кая на месец януари 2023 година, със специално подготвена презентация на тема „Къде играят децата?,  малките възпитаници от групите „Мечо“, „Звънче“ и „Катеричка“ си припомниха безопасните места за игра и основните правилата за поведение на пътя.

След като изгледаха презентацията и обогатиха знанията си по темата преминаха към игри на интерактивна дъска. С интерактивните игри децата затвърдиха знанията си за светлинните сигнали на светофара, разпознаваха пътните знаци, посочваха правилни и неправилни места за игра, подреждаха пъзел, намираха правилна траектория в лабиринт.

Ето вижте:

prezentacia-
prezentacia-
prezentacia-
prezentacia-
prezentacia-
prezentacia-
prezentacia-
prezentacia-
prezentacia-
prezentacia-
prezentacia-
prezentacia-
prezentacia-

 

Това е моето тяло

Къде са ми ръцете?
Ето ги и двете.
Къде са ми крачката?
Ето ги и двата.
Къде ми е главата?
Между раменцата.
Къде ми е косата?
Отгоре на главата.
Къде ми е нослето?
В средата на лицето.

На 23 януари 2023г. се проведе здравна беседа на тема "Моето тяло" в групите "Звънче", "Мечо", „Звездичка“ и "Катеричка". Информацията беше представена от Камелия Стефанова- специалист здравни грижи към Община Кюстендил.
С интересни презентации и песни представи частите на човешкото тяло. След като изгледаха подготвените материали децата активно участваха в дискусия по темата- разговаряха за частите на тялото, как трябва да се грижим за него, отговаряха на поставените въпроси и разшириха представите си по темата.

kade-
kade-
kade-
kade-
kade-
kade-
kade-
kade-
kade-
kade-

Аз съм като колелце!

 Аз съм като колелце.
Като мен играе се хорце.
Слънцето и портокал,
ябълка и нар,
като мен рисуваш ти.
Името ми отгатни!
                                       Кръг

От седем ярки цвятаза някой чуден гост
дъгата над реката прехвърлила е мост.
Да! Майстор Слънчо слиза. какъв е хубавец!
Облякъл жълта риза след красивия дъждец!

В последната седмица преди Светлите Коледни празници в групата се проведоха открити педагогически ситуации в присъствието на директора, зам. директора и колеги от градината.

На 19 декември 2022г. ст. учител Иванка Йовчева представи темата "Геометрични фигури",  а на 22 декември 2022г. ст. учител Емона Станковска - " Бяла премяна". Децата с желание и любопитство се включиха в заложените дейности по ОН Математика и Околен свят.
Малките "катерички" усвоиха нови знания чрез забавните обучаващи игри, презентации, песни и дидактични упражнения. В самостоятелната си дейност децата показаха на практика усвоените знания, умения и компетентности.

figurki-
figurki-
figurki-
figurki-
figurki-
figurki-
figurki-
figurki-
figurki-

"Коледни вълшебства"

В група "Катеричка" освен, че грее коледна елха, греят и безброй усмивки. На 15 декември 2022г. децата, техните родители и екипът на групата превърнаха занималнята в коледна работилница. Там малки и големи сръчни ръце твориха заедно и изработиха коледни сувенири, венци, картички, суровачки. На фона на коледни песни лепихме, рязахме, творихме и се смяхме от сърце - потопихме се в духа на Коледа, сътворихме коледни вълщебства.
Благодарим за чудесната атмосфера и споделените емоции!
На следващия ден (16.12.2022г.) прекрасните коледни изделия бяха изложени в благотворителен коледен базар, организиран в двора на детската градина.

kutia-
kutia-
kutia-
kutia-
kutia-
kutia-
kutia-
kutia-
kutia-
kutia-
kutia-
kutia-

" В очакване на Дядо Коледа!"

Дядо Коледа ела,
ти при нашата елха!
И подаръците остави,
за да блеснат детските очи!!!

И, ето, дългоочакваният гост дойде и донесе на малките "катерички" желаните и най- вече заслужени подаръци. На 14 декември 2022 година коледното чудо започна със забавно шоу от актьорите от театър ПАН. Те повикаха добрия старец, а децата го посрещнаха с много песни стихчета и остроумни отговори. Веселбата продължи и след това с танци и забавления!!!
Колективът и децата от групата Ви желаят ВЕСЕЛИ ПРАЗНИЦИ!!!

pan-pan-
pan-pan-
pan-pan-
pan-pan-
pan-pan-
pan-pan-
pan-pan-
pan-pan-
pan-pan-