Конкурс "Моята Коледа -2021"

Читалище "Пробуда 1961" гр. Кюстендил обявява ежегодно коледен конкурс на тема "Моята Коледа". Целта е да се стимулира въображението на участниците и да се насърчи развитието на творческите им умения. Конкурсът се дели на пет направления - картина, картичка, сурвачка, сувенир и маска. Участниците са разделени в четири възрастови групи.
В тазгодишното, шестнадесето поред издание, в направление "картичка" взеха участие три деца от групата - Ема Петрова, Мартин Дойчинов и Виктория Асенова. С радост и гордост споделяме техните награди - първо място и за тримата, грамоти и книжки.
Поздравления и успех!

Сръчни ръчички за радост на всички

На 22.12.2021г. в група "Катеричка" се проведе регламентирана ситуация по ОН "Конструиране и технологии" на тема "Нанизи". Чрез различни дидактични игри и упражнения децата първо уточниха представите си за коледна украса, а след това разбраха, че може и сами да изработят част от нея.

С голям интерес разгледаха готовия модел, а начинът на изработка предизвика у тях вълнение и желание за работа. Оказа се много забавно да бъдат нанизвани отделните елементи. Така сръчните "катерички" разбраха, че има и друга възможност за създаване на модел, а именно - подвижно съединяване на елементи. Чрез тази своя дейност те натрупаха технически и технологичен опит.
Радост предизвика моментът, когато всички в екип трябваше да направят общ наниз, с който да доукрасят елхата в групата.

ukrasa-
ukrasa-
ukrasa-
ukrasa-
ukrasa-
ukrasa-
ukrasa-
ukrasa-
ukrasa-

"Аз се храня здравословно"

"ЗА ДА БЪДА ЗДРАВ ЗА ДВАМА-
РАЗНИ БОЛЕСТИ ДА НЯМА,
СЪС ЗАСМЯНО ЛИЧИЦЕ,
АЗ СИ ХАПВАМ ПЛОДОВЕ!!!"

През месец декември 2021 година децата от група "Катеричка" се включиха в чудна коледна работилница за елха – сладка, ароматна, здравословна и необикновена с това, че в нея има специални витамини.Изявата бе част от информационната кампания на схемата "Училищен плод и мляко" в която участва детската ни градина.
Заниманието бе вкусно, полезно и изпълнено с много забавления за малките ни възпитаници. То донесе въодушевление на децата и празнично настроение със здравословен привкус и нови знания за ползата от витамините и в кои храни се съдържат те.

"Коледната" работилничка имаше надграждащ характер,  защото децата вече се потопиха в идеята, като първо оцветиха елхички, пълни с разноцветни плодове.

Предизвикателството пред тях бе да направят общ проект на елха от истински пресни плодове,  с които разполагаме в детската градина  и тези, които децата  са донесли.

  Резултатът беше вълшебен!

Вижте:

kivi-
kivi-
kivi-
kivi-
kivi-
kivi-
kivi-
kivi-
kivi-
kivi-
kivi-
kivi-

 

 

Дядо Коледа дойде!

Дядо Коледа, къде се бавиш
в тази бяла зимна нощ?
Гледай да не ме забравиш
да не дойдеш с празен кош.

Мило птиче от елхата
разпери крилца, хвръкни,
доведи го със шейната
през поля и планини.

Грей по-силно ти, звездичке,
ярко, ярко заблести –
от високата елхичка
пътя му насочвай ти.

Дядо Коледа, къде се бавиш,
нищо, че си доста стар,
бързай да не ме забравиш,
книжка искам – хубав дар.
Лъчезар Станчев

На 16.12.2021г. децата от група "Катеричка" посрещнаха дълго чакан гост - Дядо Коледа. С песни, стихчета и танци те поздравиха добрия старец. Много смях и добро настроение съпътстваха посрещането му. Децата обещаха да бъдат послушни и през следващата година, както бяха през тази и казаха, че ще очакват Дядо Коледа отново.
Ние, екипът на група "Катеричка", до тогава пожелаваме на всички здраве!
Весели и благословени празници!

balerina-
balerina-
balerina-
balerina-
balerina-
balerina-
balerina-
balerina-
balerina-
balerina-
balerina-
balerina-
balerina-
balerina-
balerina-
balerina-
balerina-
balerina-
balerina-

Довиждане, есен!

Капят капчици отвън,
зън, зън, зън!
По стъклата, по вратите
и се леят по стените.

Само Петльо вън стои,
той от дъжд не се бои –
сгушил човка под крилата,
таз беда му е позната.

Капят капчици отвън,
зън, зън, зън!
Всички птички отлетяха,
дори сбогом не вземаха!

                                                                                                                                                                                                                                           Дора Габе

Есента е един от най-цветните сезони. И вдъхновяващи! На децата от група "Катеричка" тя донесе не само весели игри на двора, но и творчески заряд, с който те в по-студените и дъждовни дни създаваха малки красоти.
Заредени от вдъхновяващата красота навън, малките "катерички" рисуваха, оцветяваха, рязаха, лепиха, работиха с пластилин - твориха с желание и вдъхновение и за празници, и за делници, а след това подреждаха в изложби своите творби.
Но отмина и ноември и на вратата чука Баба Зима. В началото с дъжд, а след това и пухкав сняг. Децата от група "Катеричка" са готови да я посрещнат.
Довиждане, есен 2021!

dajd-
dajd-
dajd-
dajd-
dajd-
dajd-