Skip to main content

Детска градина "Еделвайс" Кюстендил

Карате - "изкуството на празните ръце"

През месец май 2023 г. се проведе среща на децата от група "Зайче" за запознаване с професията на родителите с Явор Начев, който е баща на Явора Начева. Той е треньор по карате и така се осъществи заложената в годишния план тема: "Запознаване с професии на родители", за подкрепа на личностно развитие на децата.
Запознаването с трудовата дейност на възрастните е от решаващо значение за формирането на първоначални представи на детето за ролята на труда и значението на професиите в живота на обществото. За да се възпита у децата уважително отношение към труда, е важно да се обогатят представите им за различните професии на хората. Реалния пример за професиите на родителите са наблюденията върху работата на възрастните. Господин Начев много професионално показа същността на треньорската професия и впечатлени от видяното и разказаното децата с интерес се включиха в "тренировката" по карате. Негов помощник бе Радостин Георгиев от група "Зайче", който упорито тренира всеки ден карате.
Среща събуди любопитството на децата, интереса към дейността на родителите, а всичко това  съдейства за формирането на положително отношение и уважение към труда.
Благодарим на г-н Начев за споделените знания и опит.

karate-
karate-
karate-
karate-

  • Created on .