Skip to main content

Детска градина "Еделвайс" Кюстендил

"АЗ ОБИЧАМ ГОРАТА"

На 04.04.22г. официално бе открита "Седмицата на гората". По този повод днес - 7 април 2022 година гости на децата от група "Катеричка" бяха инж. Емилия Иванова- главен лесничей и инж. Надя Найденова - лесничей, служители в ТП ДЛС "Осогово" гр Кюстендил.
Беседата започна с запознаване на децата с интересни факти за гората, нейните обитатели и залесяването й. Децата нагледно видяха семена на различни дървени видове и посяха семе на дъб и бор. Играха интересни игри с шишарки - целене в кош, "Гъсеница" -  забавна игра в която едно дете е отпред и води, а останалите отзад, хванати за раменете, са с маски на очите.
Инж. Емилия Иванова поздрави децата за това, което са научили, разказа им как се извършва залесяването, от какви грижи се нуждаят дърветата и каква е дейността на хората, които се грижат за гората. Имаше и награди- медали от дърво, както и изработени книжки с интересни образователни задачи, свързани с темата.
Малките еколози претвориха знанията си за гората и правилата за опазването ѝ.
Едно от основните ни усилия е да развием у децата чувство за любов към природата и околната среда, а това се случва изцяло с практическа дейност.
Малките природолюбители обещаха да се грижат за засадените семенца и да ценят и обичат гората.
Децата и екипът на група  „Катеричка“ благодарят за чудесната инициатива на инж. Е. Иванова и инж.Надя Найденова. Пожелаваме им много професионални успехи и се надяваме за бъдещо ползотворно сътрудничество.

gorata-
gorata-
gorata-
gorata-
gorata-
gorata-

  • Created on .