Skip to main content

Детска градина "Еделвайс" Кюстендил

Нека го направим чист като сълза!

Боклуците ни дебнат-боклуци врагове
и трябва да се борим-природата зове!
Светът ни боледува-отровен е Света
и нека го направим чист като сълза!

 Днес, 03.06.2022г.,децата от гр.упа "Щурче",отбелязаха Световният ден на околната среда -5 юни.
Денят на околната среда се координира от Програмата на ООН за околната среда (UNEP) и се провежда ежегодно от 1974 г. насам, като се е превърнал в една от най-големите международни платформи за популяризиране на околната среда, с милиони хора от цял свят, обединени в защита на планетата. Тази година домакин на Световния ден на околната среда е Швеция. Темата на кампанията е „Само една планета“, с акцент „Да живеем устойчиво в хармония с природата“.
Да действаме за нашия общ дом! Има само една планета и опазването ѝ е глобално предизвикателство и отговорност. Имаме решенията, знанията и технологиите, за да ограничим изменението на климата и да избегнем екологичния колапс, но трябва да действаме колективно. Необходимо е да преосмислим начина, по който живеем, и начина, по който консумираме.

Изменението на климата не зачита границите, а замърсяването е глобално предизвикателство, което изисква глобален отговор. Трябва колективно да направим незабавна и трансформираща промяна и да напреднем към постигането на по-устойчива справедлива Планета, на която всеки може да процъфтява. А за да се случи това трябва да възпитаваме в децата отговорности още от малки за опазване на околната среда.
Децата показаха завидни знания за това как да пазим природата чиста,как да събираме разделно отпадъци,дори знаеха за рециклирането на отпадъците.Те се погрижиха за цветята в двора на градината, като ги поляха, почистиха площадката, на която играят и си направиха изложба с картини по темата.

o-sreda-
o-sreda-
o-sreda-
o-sreda-
o-sreda-
o-sreda-
o-sreda-
o-sreda-
o-sreda-
o-sreda-
o-sreda-

 

  • Created on .