Skip to main content

Детска градина "Еделвайс" Кюстендил

Ние растем здрави и силни

През 2020 година в ДГ " Еделвайс" успешно бе реализиран проект във връзка с изпълнение на ПМС №46/ 19.03.2020 г. за определяне на минимални диференцирани размери на паричните средства за физическа активност, физическо възпитание, спорт и спортно-туристическа дейност на децата

Основната цел на диференцираните средства, отпуснати от държавния бюджет по ПМС №46 е подпомагане на условията за физическо възпитание и спорт, разширяване на възможности за насърчаване на децата за организирано практикуване на спорт и подобряване на тяхното здраве и физическа дееспособност. Минималните диференцирани размери нямат за цел изцяло да финансират и обезпечат дейността на детската градина в областта на физическата култура, но са решаващ фактор, подпомагащ инициативи за децата.

Средствата бяха предназначени за 174 деца и се използваха целево и единствено за дейности в областта на физическото възпитание и спорта и материално-техническото им обезпечаване,предназначени за закупуването на спортни пособия.

Разработеният проект за 2020 година включваше дейности, свързани с подобряване на здравословното състояние, физическо развитие и дееспособност на децата и изграждане на мотивация и увереност в собствените възможности.

Децата от детската градина с желание се включиха в различните дейности – подвижни и спортно- подготвителни игри, излет до местността „Хисарлъка“, спортен празник „Весел светофар“. Те показваха своите знания за здравословното хранене, хигиената и спорта, както и за това колко важни са тези компоненти за здравословния начин на живот, показваха, че знаят как с помощта на добрата хигиена, правилното хранене и много движение растат здрави и силни.

Малчуганите от група "Зайче" осъществиха разходка в лесопарк „Хисарлъка“. Заедно с тях бяха и родители им. Природата, приятните емоции от споделеното време, разговорите между родители, деца и учители, двигателната активност - необходима и здравословна, всичко това направи разходката запомняща се.

Целите на проекта бяха постигнати чрез активното сътрудничество между деца, учители и родители.

f-vazpit-
f-vazpit-
f-vazpit-
f-vazpit-
f-vazpit-
f-vazpit-
f-vazpit-
f-vazpit-
f-vazpit-
f-vazpit-

  • Created on .