Skip to main content

Детска градина "Еделвайс" Кюстендил

"Ние обичаме спорта"!

През 2023 г. ДГ "Еделвайс" реализира проект във връзка с изпълнение на ПМС № 46/ 19.03.2020 г. за определяне на минимални диференцирани размери на паричните средства за физическа активност, физическо възпитание, спорт и спортно-туристическа дейност на децата.
Средствата бяха предназначени за 185 деца и са използвани целево и единствено за дейности в областта на физическото възпитание и спорта и материално - техническото им обезпечаване, предназначени за закупуването на спортни пособия.

Целите на проекта бяха:

1. Формиране на умения за комбиниране на приложните движения и елементи от игрите в разнообразни условия;

2. Изграждане на мотивация и увереност в собствените възможности на децата;

3. Развитие на игровата култура в двигателната дейност.

В детска градина «Еделвайс» спортните празници са радостно събитие в живота на децата. В тях децата демонстрират самостоятелно и творчески в състезателна обстановка овладяната през годината естествено-приложна двигателна дейност, изпълнение на спортно- подготвителни, подвижни, щафетни и музикално- двигателни игри. Празниците в детската градина и подготовката за тях са неизчерпаем източник на радост и щастливи преживявания. Забавлявайки се, децата усещат, че тези дни са различни от другите. По непринуден начин децата получават разнообразни впечатления, разширяват познанията си, активират мисленето, въображението и своята дейност. Интересът към празниците става условие за формиране на организирано поведение на децата. От малки децата растат в конкурентна среда, която ги учи да се сравняват и да дават много от себе си. А участието на родителите в празниците носи изключителна радост и положителни емоции на децата.

През месеците април и май 2023 в ДГ «Еделвайс» бяха проведени спортните празници:

- «Да растем здрави и силни» , «Бързи, знаещи и сръчни», "Бързи, смели, сръчни"

  • Created on .