Skip to main content

Детска градина "Еделвайс" Кюстендил

Как успяваме заедно в нашата детска градина?!

През учебната 2020/2021 година ДГ "Еделвайс" участва в Национална програма "Успяваме заедно"- модул "Хубаво е в детската градина”. Проекът се осъществи с родителите и децата от група "Щурче”, които са първа възрастова група.

Всеки родител иска за детето си възможно най- добра среда, където то да живее, да се храни, да играе и да расте без да изпитва тревожност. Основната цел беше разбиране, подкрепа и споделена отговорност между детската градина и семейството за успешна адаптация и плавен преход.

Ето накратко съвместната ни работа - учители, родители и деца:
В група "Щурче" бе създаден семеен кът с цел осигуряване на плавен преход на детето от семейната среда към детската градина.
Обособихме кът  „Фея на приказките”, за което бяха закупени книжки с приказки, а за ателието „Кубчета вълшебни“– конструктивни игри.
Друга цел на проекта беше изграждането на функционална, комбинативна и безопасна среда и се закупиха обезопасени фотьойли „Барбарони“ и секционен шкаф, както и играчки детска кухня, детска работилница, детски магазин.
Чрез закупените материали за рисуване, апликиране и моделиране се организира Арт-терапия с родителите, които изработиха картички за празника на мама-8-ми март.
Поради затварянето на детската градина през м. декември заради COVID-19 родителите ще участват във Великденска работилница и с изработените украси ще се организира благотворителен базар в подкрепа на нашето дете Кари.
Изработен е Наръчник за родители, проведени са анкети с родителите.
В създаденото ,,Училище за родители“ се провеждат срещи с родителската общност. Направено е педагогическо изследване, проведено с децата от първа група ,,Щурче” на ДГ „Еделвайс”. Представени са резултатите и изводите от изследването, както и добрата организационна практика в детската градина с устойчив ефект. Децата бързо се адаптират към новата обстановка. Преобладаваща част от тях нямат проблем при раздялата с близките си сутрин, целуват мама, помахват за сбогом и усмихнати влизат в групата. Те познават дневния режим в детската градина. Висок е процентът на децата, които се чувстват спокойни по време на престоя в детската градина, емоционални и активни са (91%), както и на тези, които имат добър апетит (82%). Във висока степен проявяват инициативност в общуването с връстниците (88%) и с възрастните (81%).
В гр."Щурче” е изработен албум със снимков материал.
Благодарим Ви родители за разбирането и съдействието!

Убедени сме, че заедно ще успеем!

uspavame-
uspavame-
uspavame-
uspavame-
uspavame-
uspavame-
uspavame-
uspavame-

  • Created on .