Skip to main content

Детска градина "Еделвайс" Кюстендил

Продължаваме да работим по НП "Успяваме заедно"

През учебната 2021/2022 година в ДГ ще работи по НП "Успяваме заедно" - Модул 2 „Иновативна детска градина“
Желанието на екипа на детската градина е да се изгради зона за отглеждане на растения, в която децата да могат да се научат сами да засаждат билки и цветя. Билковата градина ще представлявапространство за експериментиране с природни материали на открито и закрито, които да позволяват на децата да учат чрез преки наблюдения.Опитно-практическата работа и системните грижи, които ще полагат децата помагат за развитие на познавателните им способности.
През прехода от предучилищна в училищна възраст децата се нуждаят от интензивен двигателен режим.Двигателната активност е в основата на здравословния начин на живот, а това означава здраве.Чрез двигателната дейност децата придобиват нови, необходими за тях двигателни навици и умения.
Основните цели на този проект са:
· Въвеждане на децата в света на природата и формиране на интерес и любов към нейната красота.
· Изграждане на среда за насърчаване на игровата двигателна дейност като средство за стимулиране на двигателната активност на детето.
· Повишаване физическата дееспособност и подобряване на двигателните качества на децата и здравословния им статус.
· Приобщаване на родителите за участие в реализирането на проекта.

Основни дейности са:
· Създаване на билкова градинка ,,Красотата навсякъде живее”
· Създаване на кът ,,Здраве чрез движение“

Подтикнати от необходимостта на децата от разнообразни дейности на открито, както и осигуряване на здравословна среда за отглеждане и възпитание особено във време на епидемии този проект обхваща допълнителните форми на педагогическо взаимодействие по ОН "Околен свят” и "Физическа култура”.

  • Created on .