В очакване на дядо Коледа

Дядо Коледа, ела,
ти при нашата елха
и подаръците остави,
та да греят детските очи!

Наближават най - очакваните празници - Коледа и Нова година. В група "Звездичка" в края на месец ноември 2021 година  всички са в очакване на тези светли празници.
Ето какво направихме:
С усмивка,ние украсихме нашата елха.
С желание написахме мили писъмца до Дядо Коледа.
И с трепет ще очакваме нашите желани подаръци.

Дядо Коледа ела!

o4akvane-
o4akvane-
o4akvane-
o4akvane-
o4akvane-
o4akvane-
o4akvane-

Ноемврийски празници

Ежедневието на децата от група "Катеричка" в детската градина не преминава само в изпълнение на образователно-възпитателна дейност. През отминаващия месец ноември намерихме време чрез допълнителни форми на педагогическо взаимодействие да отбележим важни дати в календара.
Започнахме на 01.11.21- Ден на народните будители. Децата с желание и вдъхновение наредиха пъзели с ликовете на най-великите будители, а после ги подредиха в табло и направиха изложба.
На 16.11.21денят на толерантността беше отбелязан по своеобразен начин. Децата нарисуваха и изрязаха разноцветни ръчички, от които наредиха "дърво на толерантността". От презентацията научиха защо и как трябва да бъдем добри. Обновиха и таблото "Мога да бъда добър".
А за 21.11.21 - ден на християнското семейство - с много любов и старание всяко дете изработи подарък за своето семейство.
Всички дейности, които осъществихме, донесоха на децата не само знания, но и позитивно отношение към отбелязването на празниците, желание за изява, добро настроение и много усмивки.

"Можем да бъден добри!"

moga-
moga-
moga-
moga-
moga-
moga-
moga-
moga-
moga-
moga-
novo-gop-
novo-gop-
novo-gop-
novo-gop-

Щастливо празникът ще мине!

Родители имам прекрасни,
предпазват ме от нещата опасни,
учат ме само на добро,
и ми повтарят да не правя никога зло.

В нашата къща сме сбрани,
само добри християни.
От стената иконата бди
и за нашите стъпки следи.„Добри ли сме” – питам се аз
и вричам се често на глас.
Празникът на християнското семейство идва скоро,
за да почетем любимите си хора.

С нетърпение ще чакам аз,
да се съберем роднините у нас.
Щастливо празникът ще мине,
ще помним хубавите мигове и след години.

Благодаря Ти, Боже, всеки ден,
че се грижиш за семейството ми и за мен!

 Днес  -  19 ноември 2021 година децата от група "Зайче" замесиха своята питка по-случай - Деня на християнското семейство, който отбелязваме на 21 ноември .

От векове наред дедите ни са вярвали, че домът е свещено място, в което децата научават най-ценните житейски уроци, както и усвояват важни знания за света. В семейството те не само биват възпитавани, но и изграждат своя характер.

Ето как, с много старание и желание - децата направиха нашата питка за празника.

Уважаеми родители, драги семейства

Честит Празник!

Бъдете живи и здрави!

pitka-
pitka-
pitka-
pitka-
pitka-
pitka-
pitka-
pitka-
pitka-
pitka-
pitka-
pitka-
pitka-
pitka-
pitka-
pitka-
pitka-
pitka-
pitka-

 

Семейство е дума най- свята!

От всички неща на земята
семейство е дума най- свята,
когато съм с татко и мама,
за мен радостта е голяма!
Обичам с тях да играя
и нещо сега ще призная-
понякога, даже намръщен
щастлив съм,че просто съм в къщи!

На 21 ноември православната църква отбелязва празника Въведение Богородично. В българския народен календар той е отреден за Ден на християнското семейство.
Всяко дете знае, че домът е свещено място, в което се научават най-ценните житейски уроци. В семейството те не само биват възпитавани, но и изграждат своя характер.
Децата от група „Звънче“ ще покажат на близките си, колко много ги обичат и колко много означават те за тях със специално изработена картичка, посветена на празника.
Екипът на група „Звънче“ пожелава на децата и техните семейства във всеки дом да има здраве, мир, любов и разбирателство.

snimka-
snimka-
snimka-
snimka-
snimka-
snimka-
snimka-
snimka-
snimka-
snimka-
snimka-
snimka-
snimka-
snimka-
snimka-
snimka-
snimka-
snimka-
snimka-
snimka-

Семейството е моето богатство

Вълнуваща и запомняща за децата от група „Врабче“ е седмицата предхождаща 21 ноември, когато Православната църква чества празника Въведение Богородично - Ден на християнското семейство. В детската градина пазим и почитаме българските празници и традиции. Празника на християнското семейство е прекрасен повод да покажем на близките си колко много ги обичаме. Семейството е кътчето топлина, където са прегръдките и целувките на мама и татко.

Децата с огромен интерес слушаха библейския разказ за празника Въведение Богородично, разказваха за важните и значими лични семейни празници. Останаха силно впечатлени от варианта на родословно дърво, което да попълнят с мама и тате у дома. С мили стихчета и вълнуващи песни изразиха голямата си обич към своите семейства, защото „човекът без семейство не може да живей!“. Най-голямото ми съкровище е моето семейство!

klush-
klush-
klush-
klush-
klush-
klush-
klush-
klush-
klush-
klush-
klush-