Skip to main content

Детска градина "Еделвайс" Кюстендил

„Хубаво е в детската градина“

Детска градина,,Еделвайс" е класирана по Национална програма „Хубаво е в детската градина“. Финансирането на проектното предложение е 5 000 лв. и съответства на планираните от детската градина дейности. Предоставените финансови средства по програмата могат да се разходват до края на учебната 2022/2023 година.

В резултат на дейността на екипа на детска градина ,,Еделвайс” този проект ще съдейства за подобряване на здравната и екологичната култура на децата, като предпоставка за осъзнат избор на здравословен начин на живот и опазване на
околната среда. Чрез осигуряването от учителите на подходяща игрова среда се стимулира двигателната дейност, детската любознателност и емоционалност.

Игрите правят щастливо пребиваването на децата в детската градина и имат съществено значение за развитието на децата.Затова е необходимо да се подобряват условията и възможностите на детската градина.
Дейностите в този проект имат реална връзка със света, децата работят в екип.Чрез този иновативен подход даваме възможност на децата да натрупат знания не като пасивен слушател, а като активен наблюдател и участник в събирането на информация. По този начин ние ги учим сами да намират решение в дадена ситуация.Чрез придобитите знания те сами си отговарят на въпросите- как, защо и колко.

  • Created on .